1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
   
Cazane Gazeificare Cazane Otel Cazane fonta

    Pana de curand oferta de centrale functionand cu combustibil solid nu era prea bogata, cel putin in Romania. Odata cu ridicarea nivelului de trai in zonele rurale in paralel cu scumpirea accelerata a gazelor naturale a aparut tendinta de a se utiliza centralele pe combustibil solid. Aceasta tendinta este confirmata si sprijinita de marii producatori de echipamente de incalzire, lemnul fiind considerat o sursa de energie regenerativa - copacul dupa ce si-a facut datoria in padure, dupa imbatranire este utilizat pt. foc. Padurile se regenereaza daca nu sunt exploatate in mod abuziv.

Cautand solutii cat mai ieftine utilizatorii au apelat la cazanele ieftine/clasice, si multi au devenit sclavii acestora. In combinatie cu case ieftine/slab izolate termic si cu instalatii prost dimensionate s-a ajuns la consumuri de lemn f. ridicate si implicand manopera f. mare de prelucrare a lemnului in vederea arderii. Procurare, transport, adapostire, spartul lemnelor si alimentarea centralei implica un efort considerabil. Cazanele clasice pe lemne au volumul camerei de ardere foarte mic conducand la autonomie scazuta pt. o sarja de lemn, aproximativ 2 ore, ceea ce inseamna ca nici macar (sau mai ales) noaptea nu te lasa sa te odihnesti.
Altii au ales solutii mai scumpe, cazane cu gazeificare a lemnului, insa si acestea au particularitati de instalare si exploatare pe care multi nu le cunosc sau le-au eliminat datorita costurilor. Aceste neajunsuri de instalare conduc la reducerea duratei de viata a echipamentelor cat si la exploatarea nesatisfacatoare - prea cald sau prea frig, stingerea focului cand durata de stationare este prea indelungata si necesitatea reaprinderii acestuia in momente nu foarte convenabile, etc.
Pentru a se adapta la cerintele pietei orientata spre energii regenerative producatorii renumiti de centrale au cumparat fabrici de cazane de lemne mai ales in tarile Europei centrale si de Est unde se pare ca lemnul a fost mult mai intens folosit ca sursa de incalzire centrala din acest motiv existand si producatori de centrale.
Grupul Bosch a achizitionat prin intermediul lui Buderus fabrica Dakon. Viessmann a avut o conlucrare cu Orlan in Polonia pt. cazane de lemne, Vaillant a cumparat pe DemirDokum.
Mai sunt si alti producatori din Est reprezentati in Romania cu cazane ca Atmos, Viadrus, Woody, insa si producatori italieni, Arca, Ferroli, etc.

 

Categorii produse