1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

 

 Ecomas Energosystem-Centrale pe gaz         Ecomas Energosystem-Centrale pe gaz
 Centrale pe gaz condensatie
   Centrale pe gaz cu tiraj natural

 

Montarea unei centrale termice în locuinţă reprezintă în continuare un mod avantajos de a economisi şi de a plăti mai puţin la întreţinere. Dacă v-aţi hotărît să optaţi pentru o centrală termică este bine să ştiţi ce trebuie să urmăriţi pentru a alege un produs de calitate şi cît mai sigur.

În primul rînd, contează dimensiunea locuinţei unde va fi montată centrala. Pentru o garsonieră, un apartament cu o cameră, unul cu două trei sau chiar patru camere este potrivită o centrală de 24 de kilowaţi. În cazul caselor sau chiar a vilelor este indicată o centrală de 50 de kilowaţi. Atenţie! Nu veţi face nici un fel de economie dacă în locul unei centrale de 50 kW, la o casă, veţi opta pentru două centrale de 24 kW, mai ales că acest lucru este absolut contraindicat, fiind foarte periculos pentru siguranţa dvs.

Pentru a vă orienta spre un produs mai bun calitativ, este bine să ştiţi că diferenţa între centrale nu este dată de puterea termică (este aceeaşi la orice tip de centrală), ci de randament. Pot fi centrale cu un randament de pînă la 98 la sută şi altele cu un randament de numai 93 la sută. Asupra acestui lucru vă puteţi informa şi de la persoane specializate, din locul de unde veţi achiziţiona centrala.

Cel mai important în alegerea unei centrale este să cunoaşteţi tipul de tiraj al acesteia (modul de eliminare a noxelor): dacă este centrală cu tiraj natural sau centrală cu tiraj forţat. La centrala cu tiraj natural, noxele sînt eliminate singure pe cînd la cea cu tiraj forţat această operaţiune se face prin intermediul unui ventilator. Astfel, centralele cu tiraj forţat pot fi considerate mai de calitate, deoarece oferă un plus de siguranţă, oferind o modalitate mai bună de eliminare a noxelor.
 
Important! În cazul locuinţelor amenajate cu geamuri termopan sau securizate este absolut obligatorie montarea unui detector de gaze. La existenţa a 2 la sută metan în atmosferă, acesta îl detectează şi închide automat robinetul de gaz, de pe casa scării sau de oriunde este montat acesta. În orice caz, incepand din anul 2007, montarea unui detector de gaz va fi obligatorie, în orice locuinţă în care se va monta o centrală termică.

 

Categorii produse