1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Ecomas Energosystem-vase de expansiune sanitare Ecomas Energosystem-vase de expansiune sanitare Ecomas Energosystem-vase de expansiune solare
Vase de expansiune incalzire Vase de expansiune sanitare Vase de expansiune solare

 

 Ce este un vas de expansiune ?
 - Un rezervor de expansiune sau vas de expansiune este un rezervor mic folosit pentru a proteja sistemele inchise de incalzire a apei si prepararea apei calde menajere de la presiune excesiva creata de sursa de incalzire. Cu alte cuvinte,este un rezervor mic ce ne protejeaza instalatia sanitara si de incalzire, impotriva socului de presiune si de expansiunea termica.
 
 Principiul de functionare
- Functia vasului de expansiune este oarecum accidentala la intreg sistemul de distributie. Vasul de expansiune permite apei sa se extinda cand se incalzeste, fara a creste prea mult presiunea din sistem.
Apa, ca si multe alte materiale,  se extinde atunci cand este incalzita. Daca nu am avea un vas de expansiune in sistemul termic, presiunea apei ar creste foarte mult atunci cand vine de la o centrala termica sau alta sursa de incalzire. Acesta presiune poate provoca stres asupra componentelor din sistem, face ca apa sa circule mai greu, si poate duce la explozii de apa sau abur supraincalzit.

Vasul de expansiune actioneaza ca o perna de aer sau ca un amortizor.  Rezervorul este impartit in doua parti de o membrana de cauciu:
- o parte umpluta cu apa din sistem;
- partea de sus a rezervorului este umpluta cu aer prins.

 

Categorii produse